Neix el projecte Onada Violeta contra l’assetjament de la dona a Arenys

Comparte esta publicación

La vocalia de la Dona d’AVAM i l’associació motera Catalana, amb el suport jurídic de Vosseler Abogados presenta un projecte dirigit als comerços, espais privats i d’altres establiments de la vila per convertir-los amb espais segurs de protecció a la dona.

La intenció és dotar d’un protocol i coneixements als diferents comerciants de la vila i propietaris de negocis, per omplir el municipi d’espais segurs on la dona es pugui refugiar en cas de sentir-se perseguida o assetjada a la via pública.

El comerciant o responsable de l’establiment en qüestió comptarà amb una formació i un protocol d’actuació per oferir primers auxilis fins que arribin les autoritats i d’aquesta manera evitar la possibilitat que es produeixi qualsevol mena d’agressió.

Parla Míriam Soler, responsable de la vocalia de la dona de l’AVAM.

https://www.radioarenys.cat/embed/podcast?id=radioarenysdemar_podcast_33773 D’aquesta manera Arenys de Mar comptarà amb una xarxa violeta que ja funciona en molts altres municipis, amb Santa Coloma de Gramenet com un dels municipis referents on millor rebuda ha tingut i millor funciona. Des d’AVAM han insistit a aclarir que no es tracta d’un projecte que vingui a substituir el protocol de l’administració pública sinó que ve a complimentar-lo. La idea és que mentre no arriben els cossos de seguretat i no s’activa el protocol per un presumpte cas de violència masclista, la suposada víctima estigui protegida i no corri cap mena de risc.

Carles Esquerra, president de l’AVAM ha explicat que fa temps que es comuniquen amb la UBICA i que aquest projecte que fa temps que camina, però que es fa públic aprofitant el Dia Internacional de la Dona treballadora, ha estat ben rebut per la UBICA.

https://www.radioarenys.cat/embed/podcast?id=radioarenysdemar_podcast_33774 El projecte ha estat presentat a les 11 a la sala noble del calisay amb la presència de Laureano Lebrero, president de l’associació motera catalana que està estretament vinculada amb diferents causes socials i en especial amb les que afecten la dona, també hi era present Daniel Vosseler, director general de Vosseler abogados, gabinet d’assessorament jurídic del projecte i Carles Esquerra, president de l’AVAM.

Más noticias publicadas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad